Declararea epidemiei de rujeolă face posibilă  accelerarea campaniei de vaccinare

Declararea epidemiei de rujeolă face posibilă  accelerarea campaniei de vaccinare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, miercuri, că declararea epidemiei de rujeolă în România face posibilă accelerarea campaniei de vaccinare. Rafila susține ca declararea epidemiei de rujeolă a fost motivată de acumularea unui număr de aproape 2.000 de cazuri, care evoluează în 29 de judeţe din România.

"Este o situaţie cu care, de-a lungul timpului, ne-am mai întâlnit şi această declarare a epidemiei face posibilă  accelerarea campaniei de vaccinare, inclusiv vaccinarea la o vârstă mai mică, 9-11 luni, a copiilor. În mod evident, transmiterea susţinută în comunitate a infecţiei cu virusul rujeolic este cauzată de acumularea unei mase receptive de copii care nu au fost vaccinaţi, acoperirea vaccinală este redusă, 78% pentru prima doză, 62% pentru doza a doua. Iar acest lucru, cazurile de rujeolă care se înmulţesc, ne pune sigur probleme legate de sănătatea publică”, a declarat ministrul Sănătăţii.

El încurajează părinții să se prezinte cu copiii la vaccinare. „Rujeola este o boală a copilăriei, dar produce o mortalitate care variază între 1 şi 3 la mie. Nu putem să nu luăm o măsură de sănătate publică şi să informăm populaţia, să încurajăm părinţii să se prezinte cu copiii la vaccinare, mai ales cei care nu au făcut-o, care sunt eligibili pentru vaccinare, fie că discutăm despre copii cu vârsta de un an, fie că discutăm de copii cu vârstă şcolară, completarea schemei de vaccinare este normală şi protejează copilul împotriva acestei îmbolnăviri”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citit 502 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2023 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.